2 Aralık 2014 Salı

Herkesin bir Sezen Aksu şarkısı vardır..



Tüm insanların kalbine mıh gibi yer etmiş Sezen Aksu şarkıları vardır..

Her dinleyişinizde sizi bambaşka dünyalara alıp götüren Sezen şarkıları..

Ya mutsuz bir gecede ya da neşeli bir günde elimizden tutan en yakın şey bir Sezen şarkısı değil de nedir?

Hangi şarkısını dinlesek "Yahu bu kadın yapmış yine yapacağını be.."  demedik mi?

Her biri ayrı bir yaşanmışlık,her biri ayrı bir acı,her biri ayrı bir hikaye,her biri ayrı dünya..

Açtığımız her şarkıda farklı bir duyguya kapıldık,farklı ruh haline girdik..

Ben bir kaç şarkısını kendimce duygularıma göre yorumladım bile hatta..


*KÜÇÜĞÜM : Her hatamızın sonucunda,kabuğumuza çekildiğimizde yaptıklarımızı çocuk kalbimize yüklediğimiz şarkıdır. Kalbimiz hala çocuktur,hala hata yapabiliriz.İlerlediğimizi,zaferler kazandığımızı zannederken aslında daha yolun en başında olup,tökezlediğimizi fark ederiz..


*MASUM DEĞİLİZ : Hepimizin bir sürü hikayeler yaşadığını,en sonunda yalnız kalınca dönüp bakmamız gereken yerin kalbimiz olduğunu hatırlatır. Fakat hepimiz hem kırmış hemde kırılmışızdır. Artık kalbimizde o eski masumiyet kalmamıştır..


*TUTUKLU : Çok severken terk edilmiş bir aşığı anlatır bize. Sevdiğimizin yerini ne başka bir anı doldurabilir ne de koskoca yedi cihan.. Kalbimiz onun aşkında tutuklu kalmıştır bir kere artık hiçbir şey fatda etmez..


*RAKKAS : Asıl anlamı dans edinmeyi meslek edinmiş erkek anlamına gelen Rakkas bizi coşturan en eğlenceli Sezen şarkısıdır.Hiç bir anlam ya da mana aramadan bu şarkıyı dinleriz ve içimizi istemsiz olarak bir neşe sarıverir..


*TÜKENECEĞİZ : Aslında bu şarkıda bir çoğumuzun aklına Issız Adam filminden bir sahne gelir.. Ne birlikte ne de ayrı yapabilen aşıkları anlatır bize.. Yarım kalan hikayeler ve hayaller vardır bu şarkıda.. Birbirlerinin yerini dolduracak kişiler karşılarına çıktığında o büyük aşkın bitip,anlamsızlaşacağını söyler bize..


*SENİ KİMLER ALDI : Sevdiğinin başkasıyla olduğunu bilen bir aşık vardır,dünya artık onun için anlamsız ve karanlık olmuştur.Çünkü sevdiği artık herşeyiyle bir başkasınındır..


*HER ŞEYİ YAK : Aşkın her şeyden üstün ve yüce olduğunu anlatır bize.. Yanacak ve canını verecek kadar aşık olmalısınızdır ki aşk o zaman gerçek anlamını kazanabilsin..


*HOŞGELDİN : Aşk hiç ummadığınız anda hediye gibi başınıza gelmiştir. Bir ömür sürmesini,aynı yastıkta yaşlanmayı isteyecek kadar seversiniz..


Büyük üstadın sanat hayatında seslendirmiş olduğu sayısız şarkısı vardır,ben sadece birkaçını kendimce yorumlamaya çalıştım.Dediğim gibi,herkesin yüreğinde yaşadığı,hikayesini anlatan bir Sezen şarkısı vardır.. 

Benim Sezen şarkım ise "Adı Bende Saklı"..

Peki ya sizin Sezen şarkınız hangisi ?








1 yorum:

  1. Ah Sezen Aksu ah ah, o bir numara gerçekten, maalesef konserine hiç gidemedim... Şarkılarımı seçiyorum. "Seni Kimler Aldı." ve içimiz hala çocukken "Küçüğüm"

    YanıtlaSil