16 Mart 2015 Pazartesi

Bahar Kapıyı Çalarken..





Ağaçların dallarında çiçekler açmaya başladığına göre artık bahar kapıyı çalıyor demektir..

Bu yazıyı okurken içinize bahar esintisi veren notalara sahip olan "Norah Jones-Somewhere Over The Rainbow" parçasını dinlemenizi tavsiye ederim.

En özel ve en güzel mevsim ilkbahar,bizlere her zaman yeniyi,umudu ve tazeliği çağrıştırır.
Sokağa çıkanca artık ince kıyafetler giyebileceğimiz,dışarıda daha çok vakit geçirmek isteyeceğimiz,sıcak içeceklerin yerini soğuk içeceklerin ve dondurmanın aldığı o güzel mevsim ilkbahar..

Kırların papatyalarla dolması,evlerimizde vazolarımıza papatyalarımızı koymamız kadar güzel ve huzur verici az sayıda şey vardır şu gezegende..



Kıpkırmızı çileklerin çıkmasıyla,damaklarımızda daha güzel,daha fresh tatları istemeye başlayacağımız,güneş gözlüğümüzü takacağımız,uzun uzun yürüyüşlere vakit ayıracağımız aylar gelmiş bulunmakta..

İlkbahar da kendimizi yenilemek ve silkelemek isteriz. Çoğumuz için bu mevsim bazı şeyleri değiştirebileceğimiz güce sahip olduğumuzu hatırlatır bize..

Çünkü İlkbaharda insanlar daha sıcak,kıyafetler daha ince,herşey daha pembe,meyveler daha lezzetli,şarkılar daha enerjik,çiçekler daha güzel,deniz daha berrak,güneş daha parlak,günler daha uzun,sabahlar daha umutludur..


Hem üstat Sabahattin Ali, "İçimizdeki Şeytan"adlı kitabında ne demiş ; "İlkbahar gibi bir mevsimi olan bu dünya üzerinde yaşamaya değer,ne olursa olsun.."



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder